Terug

Volg Hart van Nederland

Aftellen: over paar dagen schieten temperaturen omhoog

Aftellen: over paar dagen schieten temperaturen omhoog

Weerbericht

7 juli 2022, 15:04

De komende dagen is het nog bewolkt en koel, maar vanaf maandag kun je je opmaken voor zomerse hitte en misschien wel meer dan dat. "De zon schijnt volop, er is maar weinig wind en de temperaturen schieten omhoog", meldt Weer.nl.

Wie van een graad of 20 houdt, trekt vandaag en morgen aan het langste eind. Het is overwegend droog, op veel plaatsen bewolkt. Al kan met name in Zeeland op vrijdag het zonnetje lekker doorbreken.

Zondag speelt de zon een nog veel grotere rol van betekenis in het zuiden van het land. Er stroomt warmere lucht binnen en dat in combinatie met de zon zorgt er daar voor dat het kwik op kan lopen tot 25 graden. De rest van het land moet het met een matiger temperatuurtje stellen.

Weer in zomerstand

Volgens Weer.nl belooft de maandag het kantelpunt te zijn. Er schuift een hogedrukgebied bijna recht boven onze hoofden, waardoor het weer in zijn zomerstand terechtkomt. Weer.nl: "De zon schijnt volop, er is maar weinig wind en de temperaturen schieten omhoog. Op veel plaatsen wordt het tussen 25 en 30 graden en in het zuiden van het land kan het soms zelfs nog iets warmer worden."

De meteorologen noemen met name de periode vanaf het einde van volgende week "interessant". Volgens hen bestaat de kans dat temperaturen dan nog verder stijgen door de aanvoer van hete lucht uit het zuiden van Europa. "Als dit inderdaad gebeurt, zijn vanaf eind volgende week temperaturen boven 35 graden zeker niet ondenkbaar."

Desondanks houdt Weer.nl een slag om de arm: "Het is echter nog ver weg en er kan op de weerkaarten voor die tijd natuurlijk nog veel veranderen."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.