Terug

Volg Hart van Nederland

Aangenaam zomerweer, begin volgende week uitzonderlijke hitte

Weerbericht

14 juli 2022, 08:09

Opnieuw kunnen we ons opmaken voor een zonnige dag met aangename temperaturen. Wel wordt het iets minder warm dan gisteren. Vandaag en morgen hebben we een paar koelere dagen voordat aankomend weekend en vooral begin volgende week de temperaturen omhoog schieten, dat meldt Weer.nl.

Na een koude nacht krijgen we vandaag opnieuw een fraaie zomerdag voorgeschoteld. De temperaturen lopen vanmiddag uiteen van 20 graden op de Wadden tot 25 graden in het zuiden van het land.

Ook is de zon weer van de partij, maar drijft in het noorden ook wel wat bewolking over. Daar is er in de loop van de dag kans op een lokale bui, in de rest van het land blijft het droog. Er waait een zwakke tot matige noodwestelijke wind.

Vanavond en de komende nacht worden opnieuw brede opklaringen verwacht. Omdat er weinig wind is, kunnen mistbanken ontstaan of wordt het nevelig. De temperaturen dalen opnieuw behoorlijk. Op de koudste plaatsen kan het tot een graad of 7 a 8 afkoelen. Verder kan in het noorden nog steeds een beetje bewolking overdrijven.

Zwakke storing

Morgen komt vanaf de Noordzee een zwakke storing naderbij. Vooral de noordelijke helft van het land heeft daar later mee te maken. Er drijven wolkenvelden over waaruit in het noorden een lokaal buitje kan vallen. In het midden en zuiden blijft het droog en in het zuiden komt de zon er het beste door.

De meest westelijke wind trekt wat aan en wordt matig, kracht 3 tot 4 en de temperaturen lopen in de middag uiteen van 19 graden op de Wadden tot 23 graden op veel plaatsen in het zuiden van het land.

Richting de 40 graden volgende week

In het weekend wordt de meeste zon nog steeds in het midden en zuiden verwacht, in het noorden kunnen nog altijd wolkenvelden overdrijven, al lijken die in de loop van zondag wel meer en meer uit beeld te verdwijnen. Dit komt doordat er dan een hogedrukgebied boven Nederland komt te liggen dat de noordwestelijke wind geleidelijk de pas afsnijdt. In de nachten koelt het nog steeds lekker af, zeker in de nacht naar zondag als de temperaturen in het binnenland weer tot een graad of 7 kunnen dalen. Overdag wordt het zaterdag van noord naar zuid tussen 20 en 25 graden, zondag een graadje warmer.

Vanaf maandag volgt de hitteopstoot, waar al langere tijd zoveel over te doen is. Een hogedrukgebied trekt van Nederland naar Duitsland. Daardoor draait de wind bij ons naar het zuiden tot zuidoosten en kan hete lucht, die al een tijdje boven de zuidelijke helft van Europa klaar ligt, zich tot over onze omgeving uitbreiden. Maandag al worden bij veel zon temperaturen verwacht die tussen 25 graden in het noorden en plaatselijk 33 graden in het zuiden van het land uitkomen. Dinsdag en mogelijk ook woensdag komt de heetste lucht boven het land terecht. Dan zijn op veel plaatsen temperaturen tussen 35 en lokaal 38 graden mogelijk, dinsdag door de zuidoostenwind wellicht ook op de stranden.

Na woensdag lijken de temperaturen naar wat normalere waarden voor de tijd van het jaar te dalen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.