Terug

Volg Hart van Nederland

Aan reeks neerslagdagen komt een eind: na ruim een maand is het weer een dag droog

Weerbericht

21 jan 2023, 22:51

Voor het eerst in meer dan een maand tijd was het zaterdag weer een hele dag droog in De Bilt. Zo meldt Weer.nl. Van 18 december tot en met 20 januari heeft het elke dag geregend op het landelijke hoofdstation van het KNMI. Dat zijn 34 dagen op rij, en dat maakt het de één na langste reeks neerslagdagen ooit.

Volgens Weer.nl kwam het alleen in 1966 tot een nog langere reeks dagen met een meetbare hoeveelheid regen. Toen viel er 48 dagen achterelkaar minimaal 0,1 mm neerslag. Tot dit jaar stond 1954 op een tweede plek met 33 neerslagdagen op rij.

Zeldzame hoeveelheid regen

Niet alleen het aantal neerslagdagen op rij is bijzonder. Ook de hoeveelheid regen dat er viel is zeldzaam, aldus Weer.nl. In de eerste helft van januari viel er over het hele land al 100 millimeter regen. Dat is een record. En dat terwijl er gemiddeld over de afgelopen 30 jaar in de hele maand januari slechts 72 millimeter neerslag viel.

Voorlopig is het even gedaan met de regenachtige dagen. Tot en met dinsdag blijft het op de meeste plekken droog.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.