Terug

Volg Hart van Nederland

Weer 18 jaar cel opgelegd voor de moord op Ichelle

112

22 mei 2024, 13:57

Het gerechtshof in Den Bosch heeft woensdag achttien jaar celstraf opgelegd voor de moord op de 29-jarige Ichelle van de Velde uit het Zeeuwse Oostburg. Dat had het Openbaar Ministerie ook geëist. De vrouw werd in december 2020 gewurgd door Sandra H. in haar spirituele winkel.

De 48-jarige H. verborg het stoffelijk overschot wekenlang, onder meer in een paskamer van de zaak. Later zaagde en hakte ze het lichaam in negen delen. Die deed ze in vuilniszakken en dumpte ze in een kanaal.

De rechtbank in Middelburg legde haar in 2022 een celstraf op van achttien jaar voor moord. H. ging daartegen in hoger beroep omdat zij vindt dat er sprake is van doodslag, niet van moord. Zij en Ichelle waren oorspronkelijk vriendinnen. Hun verstandhouding verslechterde toen Ichelle en de man van H. na een trio verliefd werden op elkaar.

Voor de podcast Moord in de Spirituele Winkel is verslaggever Maike Senders aanwezig geweest bij het hoger beroep. In aflevering 7 van de podcast is te horen welke straf het gerechtshof in Den Bosch Sandra H. gaat opleggen. Zal ze voor doodslag worden veroordeeld, zoals ze zelf graag wil, of toch voor moord? De bizarre verklaring van een klant, die zegt in de winkel te zijn geweest op de dag dat Ichelle is vermoord, speelt een cruciale rol in het hoger beroep. Luister nu de podcast en abonneer om niks te missen.

Reageren op Moord in de Spirituele Winkel?

Wil je in contact komen met de redactie van Moord in de Spirituele Winkel? Dat kan, via podcast.hart@talpanetwork.com

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.