Terug

Volg Hart van Nederland

Waterschappen zetten zich schrap tegen hoogwater

Waterschappen zetten zich schrap tegen hoogwater

Weerbericht

9 jan 2018, 14:20

Op veel plekken in Nederland is op dit moment sprake van hoogwater. De waterschappen in Nederland hebben maatregelen getroffen tegen de hoge waterstand in de Rijn, Maas en IJssel. Het water in de Rijn bij Lobith staat dinsdag op ongeveer 14,23 meter boven NAP. Volgens de Unie van Waterschappen zal dit woensdag oplopen tot wel 14,65 meter boven NAP. Dat uitzonderlijk hoge peil komt maar eens in de vijf jaar voor. Lees ook: Konikpaarden en runderen vanwege hoog water uit natuurgebied

Maatregelen per waterschap

Waterschap Rivierenland heeft de doorgangen in de dijk aan de Grote Straat en Lage Markt in Nijmegen en bij de Waterpoort in Woudrichem gesloten. Verder worden extra dijkinspecties uitgevoerd. Waterschap Vallei en Veluwe handhaaft de dagelijks inspectierondes op de dijken. Ook zorgt het waterschap ervoor dat overtollig water vanuit de IJssel en de Nederrijn de uiterwaarden in kan stromen. Er worden verder voorbereidingen getroffen voor de mogelijke inzet van de nieuwe hoogwatergeul Veessen-Wapenveld. Waterschap Rijn en IJssel heeft het toezicht op de dijken verscherpt en enkele doorgangen in dijken gesloten. Schade aan kades is hersteld. Waterschap Limburg heeft tijdelijke dijken langs de Maas geplaatst. Ook zijn er extra pompen geplaatst bij meerdere beken. Waterschap Drents Overijsselse Delta heeft vrijwillige dijkwachters ingeschakeld om de Vechtdijken te inspecteren. De dijken langs de IJssel worden nauwlettend in de gaten gehouden. Ook zijn er zandzakken geplaatst en is de waterkering Kampen-Midden opgezet. Lees ook: Monnickendam maakt zich op voor hoogwaterpiek Tekst: ANP Beeld: Waterschap Rivierenland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.