Terug

Volg Hart van Nederland

Wat vindt Nederland: Welke soort Piet heeft uw voorkeur?

Wat vindt Nederland: Welke soort Piet heeft uw voorkeur?

nieuws

13 nov 2017, 22:40

De Sint is weer bijna in het land en dat betekent als vanouds weer de discussie over Piet. Want moet hij nou zwart blijven of moet die plaats maken voor roetveeg-Piet? Wij vroegen het aan onze eigen Wat vindt Nederland-panel. In navolging van Amsterdam gaat nu ook Rotterdam afscheid nemen van de traditionele zwarte of bruine Piet. Dat heeft de organisatie van de Sinterklaasintocht vandaag laten weten na overleg met de minderheden in de stad. Alle stereotiepe verwijzingen zoals kroeshaar, dikke lippen en gouden oorringen gaan verdwijnen. De kleur van zwarte Piet verandert in een roetachtige kleur, een verwijzing naar de schoorsteen waar hij doorheen is gekropen. De veranderingen worden gefaseerd ingevoerd. Dit jaar is de helft van de Pieten nog traditioneel zwart, volgend jaar zal dat nog maar een kwart zijn. http://www.kijk.nl/video/ylNpsDXEJext?autoplay=0 Maar hoe denkt de rest van het land hierover? Bekijk de uitslag hiervan om 23:00 uur hierboven.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.