Terug

Volg Hart van Nederland

Warm en zonnig lenteweekend voor de boeg met temperaturen tot 25 graden

Weerbericht

5 apr 2024, 08:41

De lente hangt in de lucht en we hebben een mooi lenteachtig weekend voor de boeg met temperaturen rond de 25 graden. Voordat het zo ver is hebben we vrijdagochtend eerst nog te maken met grijze wolkenvelden waaruit nog aardig wat neerslag kan vallen.

De temperaturen gaan dit weekend mogelijk records verbreken, maar vrijdagochtend is het ook al zacht voor de tijd van het jaar. In het noorden is het nu al 11 graden, in het zuiden ligt dat al op de 13 graden.

In de middag wordt het al een stuk warmer en gaan we in het zuiden richting de 20 graden. Het gaat flink waaien vrijdagmiddag. De wind komt vanuit het zuiden waardoor er veel zachte lucht wordt meegenomen. Aan de kust kan windkracht 7 (50-61 km/uur) zijn, in het binnenland is dat met windkracht 5 (29-38 km/uur) een stuk zachter. "De regen trekt naar het oosten van het land weg naar Duitsland. Vooral in het westen is de zon hierdoor veel te zien. Het wordt daar echt prachtig weer", laat meteoroloog Jordi Huirne weten.

Warmterecord

Maar zaterdag wordt echt de beste dag van de week als je van hogere temperaturen en zon houdt. In de kop van Noord-Holland en op de Waddeneilanden wordt het rond de 22 graden, in het zuiden van Maastricht kan het lokaal zelf een zomerse 26 graden worden.

Het warmterecord uit 2020 gaat vrijwel sneuvelen, denkt Huirne. In dat eerste coronajaar werd het in De Bilt 23 graden. "Toen konden wij er ook niet van genieten omdat we toen zoveel mogelijk binnen moesten blijven, deze keer kunnen we wel naar buiten." Naar verwachting wordt het zaterdag 24 graden in het midden van het land.

Door de vrij krachtige wind vanuit het zuiden kan er wel wat Saharazand in de lucht hangen, dus als het wassen van je auto op het programma stond dit weekend, is het misschien beter om dat een paar dagen uit te stellen.

Na weekend wisselvalliger weer

Na zaterdag zakt de temperatuur gemiddeld naar rond de 18 graden. "Maar ook zondag en maandag is het mooi lente weer. Wel kan er een enkele bui vallen. Vanaf dinsdag wordt het weer kouder en wordt het ook weer wat wisselvalliger."

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.