Terug

Volg Hart van Nederland

Geen ongeregeldheden in grote steden na verlies Marokko om strijd brons WK

nieuws

17 dec 2022, 19:47

In grote steden in Nederland is het zaterdag rustig gebleven na de wedstrijd Marokko-Kroatië. Kroatië won met 2-1 van Marokko, dat daarmee op de vierde plaats eindigde van het WK voetbal in Qatar.

In de Haagse Schilderswijk was het rustig en was er bijna niemand op de been. Ook was er weinig zichtbare politie. Her en der stonden bij straten zoals de Vaillantlaan en de Stortenbekerstraat wat busjes van de politie en de Mobiele Eenheid (ME), zag een ANP-verslaggever ter plaatse. Op die plekken was het na eerdere WK-duels van Marokko onrustig doordat relschoppers na de wedstrijden de straat op gingen. Nu waren er buurtvaders aanwezig, maar niet in groten getale.

Ook rustig in Rotterdam en Amsterdam

Op en rondom het Kruisplein in Rotterdam was de politie zichtbaar aanwezig na de verloren wedstrijd van Marokko, zag een ANP-verslaggever. Een tiental politiebusjes stond opgesteld rond het plein of reed in de omliggende straten. Ook werd er geen vuurwerk afgestoken en reden er geen auto's toeterend rond.

De politie bevestigt het rustige beeld op straat, laten woordvoerders van de politie Den Haag en Rotterdam weten. De politie in Amsterdam spreekt eveneens van "een rustig beeld". Daar zijn geen bijzonderheden te melden, aldus de zegsman. Ook in Utrecht zijn geen bijzonderheden geweest, aldus de politie daar.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.