Terug

Volg Hart van Nederland

Coronahobby heeft ook keerzijde: vogels steeds vaker de dupe door achtergelaten visgerei

Coronahobby heeft ook keerzijde: vogels steeds vaker de dupe door achtergelaten visgerei

Dieren

3 dec 2020, 22:44

De dierenbescherming ziet een enorme toename aan dode en gewonde dieren, vooral vogels, door achtergelaten visgerei. Het is volgens de organisatie duidelijk te merken dat Nederland er in deze coronatijd massaal is gaan vissen. Helaas heeft deze nieuwe hobby ook een andere kant van de medaille. Bij de vogelopvang in Krommenie hebben ze inmiddels een emmer vol visafval verzameld. "Het zijn vooral watervogels die de dupe zijn. Eenden, ganzen en zwanen. En die zijn in het water moeilijk te vangen", vertelt Carmen Silos van de Dierenbescherming aan Hart van Nederland. "Vaak wordt de brandweer dan ingeschakeld en dan lukt het vaak wel. Al loopt het niet altijd goed af..." De Dierenbescherming roept alle vissers op hun visgerei netjes op te ruimen.

Echte sportvisser

Onno Terlouw is van Sportvisserij Nederland. Hij kan het alleen maar eens zijn met de oproep. "Helaas gaat het heel af en toe mis. Je mag ook geen lege frisdrankblikjes weggooien in de natuur, maar toch gebeurt dat ook nog regelmatig. Maar een echte sportvisser houdt zijn stek juist schoon en gelukkig doet het overgrote merendeel van onze leden dat ook." Lees ook: Kleine kom met zeventien goudvissen gedumpt in park Dat Nederland in dit coronajaar massaal aan het hengelen is geslagen, merken ze ook bij Sportvisserij Nederland. Hun ledenaantal is met 15 procent gegroeid. Dit jaar hebben ongeveer 645.000 mensen een vispas aangevraagd. In totaal zijn er ongeveer 1,2 miljoen sportvissers actief.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.