Terug

Volg Hart van Nederland

Vitesse-trainer 'doodziek' van fans op veld, ook na wedstrijd rellen bij Gelredome

nieuws

21 jan 2024, 19:26

Vitesse-trainer Edward Sturing haalt hard uit naar de eigen supporters die tijdens het duel met Feyenoord het veld op kwamen. "Als twintig, dertig idioten over het hek klimmen, verzieken ze het voor alle supporters." Na de wedstrijd moest ook de ME nog in actie komen omdat tientallen Vitesse-fans bij de Feyenoordaanhang probeerden te komen.

"Dat is nooit in je voordeel", zei Sturing. "Als twintig, dertig idioten over het hek klimmen, verzieken ze het voor alle supporters en de club en voor het hele voetbal. Ik word daar doodziek van. Nu is het hier, dan weer daar. Het voetbal gaat naar de knoppen op zo'n manier. We zitten in een mooie wedstrijd met twee ploegen die willen winnen en knokken tot het uiterste en dan stappen er twintig over een hek heen en dan verknallen ze alles."

Bekogeld met vuurwerk

Na de wedstrijd tussen Vitesse en Feyenoord, die Feyenoord met 2-1 won, was het ook onrustig bij het voetbalstadion Gelredome. De Mobiele Eenheid van de politie moest worden ingezet. Volgens de regionale krant De Gelderlander probeerden supporters van Vitesse fans van Feyenoord te belagen.

De supporters van de Rotterdamse club werden achter hekken naar bussen begeleid. Ook was er een confrontatie tussen voetbalsupporters en de politie. Agenten zouden zijn bekogeld met vuurwerk.

ANP/beeld SPS Media

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.