Terug

Volg Hart van Nederland

Vijf besmettingen met Britse coronavariant op basisschool Bergschenhoek

Milieu en Gezondheid

29 dec 2020, 17:06

De zeer besmettelijke Britse variant op het coronavirus is eind november uitgebroken op de Willibrordschool in Bergschenhoek, in de gemeente Lansingerland. In totaal zijn vijf mensen besmet met de Britse coronavariant. Volg het laatste nieuws over het coronavirus in Nederland via ons liveblog. De uitbraak was eind november al aan de gang. De basisschool, die twee locaties heeft, sloot 11 en 14 december al de deuren omdat er een flinke toename in het aantal coronabesmettingen was. Alleen was toen nog niet duidelijk dat het bij een aantal gevallen ook om een besmetting met de nieuwe variant ging. Lees ook: Nieuwe coronavariant lijkt veel besmettelijker: vijf vragen beantwoord over de mutatie

Zowel docenten als leerlingen

Volgens Saskia Schenning van De Laurentius Stichting, waarbij de school is aangesloten, gaat het om vijf besmettingen van de Britse variant onder zowel docenten als leerlingen. Dit terwijl de personen niet in Engeland zijn geweest. "Ik heb nog geen ouders gesproken, maar het is natuurlijk zorgelijk als je dit hoort," zegt Schenning. De GGD Rotterdam-Rijnmond start met het Erasmus MC een uitbraakonderzoek en roept leerlingen, docenten en hun huisgenoten op zich te laten testen. Hiervoor is een speciale teststraat ingericht bij de testlocatie van Rotterdam-The Hague Airport. Tot en met 1 januari kunnen zij hier terecht. Lees ook: Gemuteerde coronavirus nu ook in Nederland vastgesteld

Uitgebreid onderzoek

Naast het uitbraakonderzoek wordt een uitgebreid bron- en contactonderzoek gedaan onder de besmette personen. Ook zijn leerlingen, ouders en docenten gevraagd een vragenlijst in te vullen. Inmiddels zijn alle ouders van de school ingelicht.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.