Terug

Volg Hart van Nederland

Verzekeraars willen dat iedereen zich vanaf 2025 kan verzekeren tegen overstromingen

nieuws

14 feb 2023, 23:32

Na eerdere mislukte pogingen vanwege verzet vanuit politiek Den Haag, moet je je vanaf 2025 kunnen verzekeren tegen overstromingen. Het Verbond van Verzekeraars denkt dat de situatie in 2021 in Limburg een 'echte eyeopener is geweest' en dat politici nu 'zien dat dit beter moet worden geregeld.'

Nu is het nog zo dat je voor compensatie voor wateroverlast en -schade bent aangewezen op Den Haag. Maar de verzekeraars menen dat zij voortaan de aangewezen partij zijn waarop je je kunt beroepen na een overstroming.

En hoewel het een plan is dat nog een vaste vorm moet krijgen, staat men er in Limburg dubbel in. Aan de ene kant heeft men wel het vertrouwen in het feit dat verzekeraars mogelijk sneller uitkeren, terwijl er aan de andere kant nog steeds mensen zijn die wachten op financiële genoegdoening vanuit Den Haag.

Goed idee

Zo ook Kujtessa Taci uit Valkenburg aan de Geul. Haar huis werd in 2021 getroffen werd door de watersnoodramp in Limburg. "Ik vind het wel een goed idee van de verzekeraars, zo'n waterfonds", vertelt Taci aan Hart van Nederland. "Want als je afhankelijk bent van de regering, moet je ook maar afwachten wanneer je je geld krijgt. Er zijn hier mensen in de straat die nog steeds verwikkeld zijn in een rechtszaak." Ze somt op: "Nadeel is wel dat je in alle gevallen met heel veel partijen te maken hebt als het hier overstroomt. Met het Rijk, met de provincie Limburg, met België, de waterschappen, noem maar op."

Voor nu maakt Kujtessa zich niet direct zorgen, maar ze houdt haar blik op de toekomst gericht: "Kijk, ons huis is vrij nieuw, dus dan krijg je een nieuwbouwwaarde uitgekeerd. Dat gaat vrij makkelijk. Maar stel dat je straks tientallen jaren een hele hoge premie betaalt en er vindt weer een overstroming plaats en je krijgt vervolgens niks uitgekeerd; wat heeft zo'n waterfonds dan voor zin?"

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.