Terug

Volg Hart van Nederland

Verwaarloosde leeuwen uit 'Zoo from hell' aangekomen in Nederland

Dieren

10 mei 2019, 16:17

Na een lange reis zijn ze dan eindelijk aangekomen in Nederland: de drie zwaar verwaarloosde leeuwen Lenci, Bobby en Zhaku. Afgelopen zomer werden ze gered uit "Europa's slechtste dierentuin" in Albanië door stichting VIER VOETERS. Na hun redding eind oktober vorig konden ze nu eindelijk naar Nederland komen, waar ze deze week arriveerden FELIDA , het opvangcentrum voor grote katachtigen in het Friese Nijeberkoop. De reis was behoorlijk zwaar voor de roofdieren en moeten nog even acclimatiseren, maar langzaamaan laten ze zichzelf steeds vaker zien.

'Zoo from hell'

Vanwege hun traumatische verleden hebben de dieren intensieve gespecialiseerde zorg nodig. In FELIDA krijgen ze meer ruimte, geschikte voeding en medische zorg. Barbara van Genne omschrijft de dierentuin - die ook wel "Zoo from hell" wordt genoemd - als "een van de ergste plekken waar we dieren hebben gered. Ze zaten in kooien of kale, betonnen hokken en ze hebben veel pijn." Foto: VIER VOETERS | Bogdan Baraghin

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.