Terug

Volg Hart van Nederland

Vier op tien Nederlanders verliezen vertrouwen in vaccinatieprogramma door late start

Vier op tien Nederlanders verliezen vertrouwen in vaccinatieprogramma door late start

Milieu en Gezondheid

31 dec 2020, 14:05

Voor 38 procent van de Nederlanders is het vertrouwen afgenomen in het vaccinatieprogramma door de late start. Waar alle andere landen in de Europese Unie al zijn begonnen met vaccineren tegen het coronavirus, kan ons land op zijn vroegst op 8 januari beginnen. Dat blijkt uit representatief onderzoek van het Hart van Nederland-panel onder ruim 2.500 respondenten. "Het komt zo stuntelig over allemaal," reageert een van de deelnemers. "Ze hebben hun zaakjes nog steeds niet op orde," reageert iemand anders.

Verbijten

Doordat IT-systemen van de GGD nog niet klaar zijn voor de registratie van wie is gevaccineerd, heeft de campagne vertraging opgelopen. "Ik zit me ook te verbijten," zegt minister De Jonge over beelden die hij uit het buitenland ziet. "Tegelijk zeg ik, de stappen die we zetten zijn zorgvuldig." Lees ook: Brief waarin De Jonge advies vraagt over 'coronapaspoort' zorgt voor onrust Deze zorgvuldigheid is reden voor 11 procent van de respondenten om juist meer vertrouwen te hebben in het vaccinatieprogramma. Voor 45 procent heeft de late start geen invloed op het vertrouwen.

Wat vindt Nederland is het opiniepanel van Hart van Nederland. Het panel bestaat op dit moment uit 35.000 leden. Per onderzoek wordt een deel van het panel uitgenodigd. Dat gebeurt op basis van de kenmerken van de deelnemers, zoals politieke voorkeur, geslacht, woonplaats, leeftijd. Alle onderzoeken vinden plaats onder begeleiding van opiniepeiler Maurice de Hond.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.