Terug

Volg Hart van Nederland

Vertrouwen in coronabeleid kabinet brokkelt verder af, meerderheid vindt strategie amateuristisch

Milieu en Gezondheid

21 feb 2021, 10:19

Steeds meer Nederlanders staan niet achter het coronabeleid van het kabinet. Dat blijkt uit onderzoek van het Hart van Nederland-panel onder ruim 3.200 respondenten. De afgelopen maanden brokkelde het draagvlak voor het beleid steeds meer af.

Ruim de helft van de respondenten zegt geen vertrouwen meer te hebben in het coronabeleid van de regering. Sinds oktober is het vertrouwen alleen maar verder afgenomen.

Waar destijds nog 56 procent van de Nederlanders zei achter het beleid te staan, staat nu slechts 41 procent nog achter de keuzes van het kabinet. Vorige maand gaf 52 procent van de Nederlanders nog aan dat ze zich konden vinden de keuzes van de regering.

Amateuristisch beleid

Op de stelling of mensen vinden dat het kabinet een amateuristisch beleid voert, zegt een ruime meerderheid (59 procent) het hier mee eens te zijn. 34 procent vindt van niet.

De regering heeft vooral vertrouwen te winnen bij jongeren. Meer dan twee derde van de jongeren (67 procent) vindt namelijk dat de strategie van het kabinet amateuristisch.

Meer versoepelingen

Komende dinsdag is er weer een persconferentie van premier Rutte en minister de Jonge over de coronamaatregelen. Nog altijd lijkt er weinig zicht op veel meer versoepelingen.

Als het aan de meeste Nederlanders ligt is het tijd voor verdere versoepelingen. 68 procent vindt dat er wel wat restricties van het huidige coronabeleid af kunnen. 28 procent geeft aan dat het daar nog geen tijd voor is.

Wat verder opvalt is dat veel jonge mensen zich niet houden aan de richtlijn van het kabinet om thuis maar 1 gast te mogen ontvangen. 58 procent van de jongeren onder de 30 jaar zegt zich hier niet aan te houden. Van de Nederlanders die 50 jaar en ouder zijn geeft 65 procent aan zich wel te houden aan de bezoekersrichtlijn.

Het Hart van Nederland-panel bestaat op dit moment uit 35.000 leden. Per onderzoek wordt een deel van het panel uitgenodigd. Dat gebeurt op basis van de kenmerken van de deelnemers, zoals politieke voorkeur, geslacht, woonplaats, leeftijd. Alle onderzoeken vinden plaats onder begeleiding van NoTies/opiniepeiler Maurice de Hond.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.