Terug

Volg Hart van Nederland

Van der Plas geen goed woord over reactie stikstofminister: 'Zó kil'

Van der Plas geen goed woord over reactie stikstofminister: 'Zó kil'

Verkiezingen

16 mrt 2023, 23:27

Caroline van der Plas heeft geen goed woord over voor de reactie van stikstofminister Christianne van der Wal op de winst van BBB. Van der Wal zei ervan uit te gaan dat de provinciebesturen ondanks de winst van BBB toch een groot gedeelte van het stikstofbeleid gaan uitvoeren. "Zonder maatregelen kun je geen vergunningen meer geven."

Van der Plas vindt dat "zó erg, zó koud, zó kil" van de minister, zegt ze in het programma Jinek. Volgens haar is het een voorbeeld "dat de trein in Den Haag maar doordendert".

De BBB-leider vindt dat de stikstofminister en ook premier Mark Rutte een "pas op de plaats" hadden moeten maken, zich de grote winst van BBB aan hadden moeten trekken en zeggen dat "ze er iets mee moeten" . "De kiezer heeft gesproken", aldus Van der Plas. "Hoeveel verder wil je je kop in het zand steken?"

Monsteroverwinning

De BBB haalde bij de Provinciale Statenverkiezingen een grote overwinning en werd in één klap de grootste partij van het land. In vrijwel alle provincies is de partij de grootste, en ook in de Eerste Kamer gaat de BBB met waarschijnlijk zestien zetels een belangrijke rol spelen.

De reactie van Caroline van der Plas was al uitzinnig bij de uitslag van de eerste exitpoll:

Van der Plas uitzinnig na eerste exitpoll
1:10
Van der Plas uitzinnig na eerste exitpoll

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.