Terug

Volg Hart van Nederland

Van der Plas in overwinningsspeech na monsterzege: 'Wat is hier gebeurd?'

Van der Plas in overwinningsspeech na monsterzege: 'Wat is hier gebeurd?'

Verkiezingen

15 mrt 2023, 23:52

Caroline van der Plas, de partijleider van de BoerBurgerBeweging (BBB), kon woensdagavond nauwelijks geloven dat haar partij de grote winnaar is van de verkiezingen voor de Provinciale Staten. "Wat is hier gebeurd?", vroeg ze zich hardop af in haar overwinningsspeech.

De BBB bleek na de eerste exitpolls al de grootste in Noord-Holland, Noord-Brabant en Overijssel. Later op de avond werd ook uit de landelijke exitpoll duidelijk dat de BBB, samen met Groenlinks/PvdA, de grootste partij in de Eerste Kamer zal zijn.

Van der Plas zei dat de kiezer zijn stem tijdens de verkiezingen heeft laten horen. "En hoe." Volgens de partijleider hebben veel kiezers zich niet gezien of gehoord gevoeld, en werden zij niet serieus genomen door het kabinet. "Díe mensen zijn vandaag naar de stembus gegaan."

Grapje Forum

De BBB-voorvrouw maakte ook nog een grapje over Forum voor Democratie, verwijzend naar Thierry Baudets toespraak van vier jaar geleden over het uitvliegen van de 'uil van Minerva'. Toen was hij de grote winnaar van de Provinciale Statenverkiezingen. "Ik wil alleen nog zeggen dat de koe van Salland de poten spreidt over het land. En nu bier en bitterballen!"

Bekijk de overwinningsspeech van Caroline van der Plas hieronder:

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.