Terug

Volg Hart van Nederland

Nog even en dan begint tv-debat: 'Ik hoop dat ik eindelijk antwoorden krijg'

Verkiezingen

16 nov 2023, 18:28

Het is bijna zover: het tv-debat met álle grootste lijsttrekkers gaat straks beginnen. Partijleiders Omtzigt (NSC), Yeşilgöz (VVD), Timmermans (GroenLinks-PvdA) en Wilders (PVV) gaan om 20.30 uur in debat met elkaar, maar ook met mensen in het publiek. Dat publiek loopt inmiddels binnen bij de studio. Hart van Nederland sprak net met ze: wat verwachten de aanwezigen?

Een van de gasten bij het debat is Harm uit Budel. Een bekend gezicht, sinds deze week. Een clip over de buurtwacht die hij in Budel heeft opgezet, ging afgelopen week viral nadat er lacherig over werd gedaan in talkshow Khalid en Sophie. BBB-leider Caroline van der Plas vond dit echt niet kunnen en nam het voor hem op.

"Het ging helemaal los afgelopen week", lacht hij. "Heel fijn dat Caroline van der Plas het voor me opnam, maar ik vond het niet erg hoor. Kon er smakelijk om lachen." Marco wil tijdens het debat het antwoord op één vraag echt horen: hoe gaan de lijsttrekkers het migratievraagstuk aanpakken zodat de overlast snel minder wordt?

Ook Frank is bij het debat aanwezig. Hij woont op een jacht, en is, zoals hij zelf zegt, "drijvende". Hij hoopt antwoorden te krijgen op zijn vragen over de woningcrisis. "We zijn met een grote groep Nederlanders die een dak boven hun hoofd hebben maar geen thuis. Ik heb wel een jacht, maar geen ligplek. Hoe gaan de lijsttrekkers de problemen aanpakken voor mensen zonder huis?"

Praat mee!

Zelf meepraten tijdens de uitzending kan onder meer via de hashtag #debatvannl, wie weet zie je jouw reacties terug in een van de uitzendingen.

Donderdagavond om 20.30 uur kun je op SBS6 het Debat van Nederland volgen. Onder leiding van Wilfred Genee en politiek verslaggevers Merel Ek en Sam Hagens gaan voor het eerst deze verkiezingen de lijsttrekkers van de vier grote partijen met elkaar op televisie in debat.

Het programma begint om 20.30 uur en is te volgen op SBS6 en via de website van Hart van Nederland. Na afloop zal debat direct worden nabeschouwd bij Vandaag Inside om 22.05 uur op SBS6, gevolgd door Hart van Nederland om 23.05 uur.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.