Terug

Volg Hart van Nederland

Venlo doet geen aangifte van projectie 'White Lives Matter' op UWV-gebouw

nieuws

9 jan 2023, 16:41

Burgemeester Antoin Scholten van Venlo gaat geen aangifte doen van de projectie van de leus 'White Lives Matter' op het UWV-gebouw in het Limburgse stadje, eind vorig jaar. Volgens hem heeft aangifte doen geen toegevoegde waarde, omdat het Openbaar Ministerie in Rotterdam al aan een onderzoek is begonnen.

"Wel zullen we alle medewerking geven aan het onderzoek van het OM", zei een woordvoerster van de burgemeester maandag.

Tijdens de jaarwisseling werd de leus geprojecteerd op de Erasmusbrug in Rotterdam. Maar eerder al, op 28 december, werd met een beamer met blauwe letters de tekst 'White Lives Matter' tegen de gevel van het gebouw aan de Prinsessesingel in Venlo geprojecteerd.

On-Venloos

Scholten liet vorige week weten de actie in zijn stad "verwerpelijk en on-Venloos" te vinden. Hij kondigde aan maandag een beslissing te zullen nemen over het eventueel doen van aangifte. Maandag voerde hij hierover overleg met politie en justitie, en kwam tot de slotsom dat aangifte doen niet hoeft.

Volgens Directeur Chris Baltussen van de Anti-Discriminatievoorziening (ADV) Limburg verschijnen er al sinds anderhalf jaar stickers met opschrift 'White Lives Matter' in met name de regio Heerlen. Het gaat volgens Baltussen om een groeiende groep rechtse jongeren.

ANP

Bovenstaande video was eerder te zien bij Hart van Nederland.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.