Terug

Volg Hart van Nederland

Veenendaal geschokt: dominee bezwangert getrouwde vrouw

nieuws

7 mei 2019, 22:03

De dominee van de hervormde kerk in Veenendaal, gelegen in de zogenoemde 'biblebelt' is per direct op non-actief gesteld. De dominee stapte zelf naar de kerkraad om aan te geven een getrouwde vrouw zwanger te hebben gemaakt. Hierop heeft het kerkbestuur besloten een onderzoek te starten naar mogelijk ambtsmisbruik. "Op dit moment wordt er onderzoek gedaan door een commissie van het landelijk bestuur", laat Nico Belo, secretaris van de kerkenraad, weten. "Er wordt precies gekeken naar wat er is gebeurd en hoe dat is gegaan." Belo hoopt dat de commissie binnen twee weken hun onderzoek heeft afgerond.

'We piesen allemaal wel eens buiten de pot'

In Veenendaal is het slippertje van de dominee het gesprek van de dag, al zijn de meningen over het op non-actief stellen van de dominee verdeeld. "Ik vind wel dat hij op non-actief moet worden gesteld", zegt een inwoner. "Dat ligt lastig hier in Veenendaal." Een andere inwoner zegt dat hij de ophef tamelijk overdreven vindt. "We piesen allemaal wel eens buiten de pot. Moet je dan helemaal iemands hoofd eraf gaan hakken? Ik vind van niet."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.