Terug

Volg Hart van Nederland

Vanaf het weekend warmer, dinsdag mogelijk recordhitte

Weerbericht

15 juli 2022, 08:53

We kunnen ons op deze relatief koele vrijdag goed voor gaan bereiden op het warmere weer, want vanaf het weekend schiet de temperatuur de lucht in. Maandag en dinsdag lijken snikhete dagen te gaan worden. Dat meldt Weer.nl.

Op vrijdag zullen we het nog moeten doen met temperaturen van tussen de 18 en 24 graden. In het noorden kan er een bui vallen. In het zuiden schijnt het grootste deel van de dag de zon, maar ook daar ontstaan in de loop van de middag stapelwolken. Komende nacht wordt het een graad of 10 en kan er af en toe een bui vallen. Morgen kunnen we gaan genieten van de zon, bij temperaturen tussen de 20 en 25 graden.

Koude nacht

In de nacht van zaterdag op zondag daalt het kwik naar tussen de 5 en 8 graden. Zondag overdag gaat de temperatuur omhoog en wordt het tussen de 20 en 28 graden. Er is vrijwel geen wind en de zon zal volop schijnen.

Hitterecord

Maandag en dinsdag kunnen we extreem hoge temperaturen krijgen. Maandag kan het tussen de 27 en 35 graden worden. Dinsdag zelfs tussen de 35 en 40 graden. Het hitterecord van 25 juli 2019 kan daarmee alweer verbroken gaan worden.

Na een warme nacht zal het woensdag in de loop van de dag af gaan koelen. Dan kan er ook een regen- of onweersbui ontstaan.

Bron: weer.nl / Foto: Michel Looyenstein

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.