Terug

Volg Hart van Nederland

Naar Italië fietsen voor medicijn tegen energiestofwisselingsziektes

Sport

1 sep 2018, 14:13

Ieder jaar fietst een groep helden met Forza4EnergyAll de Stelvio in de Italiaanse Alpen op. Hart van Nederland-cameraman Jaap van Willigen vond die tocht nog niet bar genoeg…. Hij fietst helemaal vanuit Zaandam die kant op en legt zo in negen dagen meer dan 1.300 kilometer af voor het goede doel. Zijn reis legt hij voor ons vast. De reis begint niet helemaal op rolletjes. Al snel fietsten de heren tegen meerdere problemen aan. Als het maar geen voorbode is voor de rest van de lange reis.

Energy4all

Het goede doel is Energy4all, een stichting die geld inzamelt om een medicijn te ontwikkelen tegen energiestofwisselingsziektes. Kinderen die een energiestofwisselingsziekte hebben, hebben een 50 procent kans om voor hun 10e levensjaar al te overlijden. Je snapt: dat moet veranderen. De ontwikkeling van het medicijn is de laatste, maar ontzettende dure fase ingegaan. Als je Jaap en alle andere helden wil steuren tijdens hun tocht kun je dat hier doen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.