Terug

Volg Hart van Nederland

Topless vrouwen weer welkom op Facebook en Instagram

nieuws

18 jan 2023, 17:23

Er komt mogelijk een einde aan het beruchte tepelverbod bij Meta, het bedrijf achter Facebook en Instagram. Tot nu toe konden vrouwen eigenlijk amper een foto plaatsen waarop een tepel te zien was, of deze werd verwijderd door de techgigant. De raad van toezicht van het bedrijf wil het beleid 'meer inclusief' maken.

De raad heeft namelijk een beslissing die Instagram onlangs gemaakt heeft ongedaan gemaakt: het platform had een twee posts uit de lucht gehaald van transgender en non-binaire mensen, die met ontbloot bovenlijf op de foto stonden. De foto's staan inmiddels weer online.

Conservatief

Daarnaast willen de toezichthouders dat Meta kijkt naar het algehele beleid rond naaktheid. Het zou niet meer van deze tijd zijn en te weinig rekening houden met mensenrechten, zoals die van transgenders. "Iedereen moet gelijk behandeld worden, zonder dat er discriminatie plaatvind op gebeid van sekse of gender."

Meta heeft al lange tijd een stevig verbod op het plaatsen van blote vrouwentepels op Facebook en Instagram. Met name in de Verenigde Staten, het thuisland van het bedrijf, doet men erg lastig over dit soort content.

Bovenstaande reportage was eerder te zien bij Hart van Nederland.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.