Terug

Volg Hart van Nederland

23-jarige bierbrouwer uit Den Helder behoort tot beste van de wereld

23-jarige bierbrouwer uit Den Helder behoort tot beste van de wereld

nieuws

5 feb 2017, 07:49

De 23-jarige Tommie Sjef Koenen uit Den Helder heeft een plekje veroverd bij de tien beste bieren ter wereld. Op de gerenommeerde bierwebsite RateBeer staat hij trots tussen allemaal, vaak Amerikaanse, bierbrouwers in de top tien. Hij is begonnen achter in de tuin van zijn ouders. Daar in de schuur heeft hij ruimte voor 7000 liter Tommie Sjef Wild Ales. Inmiddels heeft hij tweede plek waar hij tien keer zoveel bier kan laten gisten tot het precies goed is. Tijdens een vakantie in Antwerpen drie jaar geleden kwam Tommie met wilde bieren in aanraking toen hij met vrienden op een terras zat. Na een eerste slok was een nieuwe passie geboren en sindsdien is de jonge bierbrouwer ontzettend druk met gisten, melkzuurbacteriën en internationale importeurs.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.