Terug

Volg Hart van Nederland

Toeristen vast op Canarische Eilanden door zandstorm: 'Liggen slapen op bagageband'

Weerbericht

23 feb 2020, 22:13

Nederlandse toeristen zitten vast op de Canarische Eilanden. Door een zandstorm die over de eilanden woedt staat het vliegverkeer aan de grond. Ook Marije Schoemaker zit met haar vrouw en zoon vast. Ze brachten de nacht door op het vliegveld. Sinds vorige week zaterdag zitten ze op de eilanden. "We hebben een heerlijke week gehad, veel zon. Gisteren zouden we terugvliegen", zegt Marije. Maar dat liep net even anders. Tekst gaat verder onder video. Toen ze richting het vliegveld gingen, werd het al donkerder buiten door de zandstorm. Eenmaal aangekomen, bleek dat veel vluchten geannuleerd waren. "Toen werd het een beetje een chaos, want het hele vliegveld zat dicht. Er gingen geen vluchten meer weg en er kwamen geen vluchten meer aan. Voor een aantal mensen is er toen onderdak gezocht. Maar op een bepaald moment waren alle hotels vol op het eiland."

Slapen op de bagageband

Dus toen was overnachten op de luchthaven de enige optie. "Mijn zoon was zo slim om op de bagageband te gaan liggen. Dat lag net iets comfortabeler dan de harde vloer. En gelukkig was ernaast nog een plekje vrij. Dus ik ben naast hem gaan liggen", laat Marije weten via Skype. Of ze vandaag nog terugkomen, is onzeker. Het luchtruim is zondag even open geweest, maar is inmiddels weer dicht. Maar vervelen doen ze zich niet. Ze hebben een auto gehuurd waarmee ze wat over het eiland rijden. "En dan gaan we waarschijnlijk in de auto slapen vannacht. Dat lijkt me wat beter dan die band."

Zand uit de Sahara

Windstoten van boven de 100 kilometer per uur teisteren de eilanden. Mede om die reden zijn alle voetbalwedstrijden op de eilanden voor zondag afgelast en worden meerdere carnavalsevenementen voorlopig afgeblazen. Het zand is waarschijnlijk afkomstig uit de Sahara.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.