Terug

Volg Hart van Nederland

Tilburgse fans gelaten na verlies van Ajax in bekerfinale

Sport

5 mei 2019, 20:12

Gelaten reacties zondagavond bij de Tilburgse fans na het eindsignaal van de bekerfinale tussen Ajax en Willem II. De wedstrijd werd gewonnen door Ajax (4-0). In Tilburg kwamen ongeveer 1500 mensen naar de Heuvel, het centrale plein van de stad, om samen naar de wedstrijd te kijken. De verwachting was dat er ongeveer 5000 mensen zouden komen. Er waren, voor zover bekend, geen ongeregeldheden in de stad. Het plein liep rond 19.00 uur, even na het einde van de wedstrijd die in stadion De Kuip werd gespeeld, direct leeg. In de Brabantse stad nam de afgelopen dagen de bekerkoorts flink toe, maar de beker ging net als veertien jaar geleden aan de neus van de Tilburgers voorbij. Lees ook: Ajax verslaat Willem II met 4-0: KNVB-beker in de pocket Willem II stond voor de vierde keer in de finale van het KNVB-bekertoernooi staat. In 1944 en 1963 wonnen De Tricolores. In 2005 werd verloren van PSV. 18.000 met de club mee naar Rotterdam gereisde fans komen later op de avond terug vanaf de Kuip. De bedoeling is dat zij naar het stadion van Willem II worden gebracht en van daaruit hun eigen weg gaan. ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.