Terug

Volg Hart van Nederland

Jeroen Rietbergen geschokt door vervolging OM: 'Zware klap en onbegrijpelijk'

nieuws

14 mrt 2023, 21:47

Jeroen Rietbergen is "geschokt" door het bericht dat het Openbaar Ministerie (OM) heeft besloten de zaak rond het The Voice-schandaal tegen hem niet te seponeren. Dat zegt de voormalig bandleider van de talentenjacht in een verklaring. Het OM maakte dinsdag bekend Rietbergen te verdenken van een zedenfeit uit februari 2018, dat zou hebben plaatsgevonden tijdens opnames van The Voice of Holland.

"Ik heb direct toegegeven me schuldig te hebben gemaakt aan seksueel grensoverschrijdend gedrag, daarvoor oprechte spijt betuigd, alle consequenties genomen en het afgelopen jaar hard aan mezelf gewerkt", aldus Rietbergen.

"Maar ik heb altijd gezegd dat ik me niet schuldig heb gemaakt aan strafbare feiten. Er is nooit sprake geweest van dwang, aanranding of verkrachting. Dat het OM besloten heeft mij toch te vervolgen terwijl er diverse zaken in het onderzoek naar boven zijn gekomen waaruit blijkt dat van dwang geen sprake is geweest is een hele zware klap en vind ik onbegrijpelijk."

Onderstaande video's maakten wij eerder over misstanden bij The Voice of Holland:

Ook Peter Plasman, de advocaat van Rietbergen, vindt het "onbegrijpelijk" dat zijn cliënt door het OM wordt vervolgd. "Naar de beweegredenen van het Openbaar Ministerie om de zaak niet te seponeren kan slechts worden gegist, maar de verdediging kan zich niet aan de indruk onttrekken dat daarbij de media-aandacht een belangrijke factor is geweest."

Slachtoffer 'voelt erkenning'

Het vermeende slachtoffer, Nienke Wijnhoven, liet eerder dinsdag via haar advocaat Sébas Diekstra in een verklaring weten "eindelijk het gevoel te hebben dat zij erkenning krijgt voor wat haar is overkomen". Wijnhoven voelt erkenning omdat "zij als slachtoffer echt gehoord wordt".

Het OM maakte dinsdag ook bekend dat Ali B wordt vervolgd voor zedenfeiten, onder meer rond de talentenjacht. Het onderzoek tegen Marco Borsato rond The Voice wordt vanwege onvoldoende bewijs geseponeerd. Tegen de zanger loopt nog wel een zedenonderzoek naar aanleiding van een aangifte in december 2021, maar dat is niet gerelateerd aan The Voice.

Geen reactie De Mol

Linda de Mol, die een relatie had met Rietbergen, reageert niet op het nieuws. Haar manager laat weten dat de presentatrice "geen statement" zal geven. Vorige maand liet De Mol in een verklaring aan meerdere media weten dat ze "iets uit te zoeken had" nadat ze door juicekanalen meerdere keren samen waren gespot.

Bekijk hier de reactie terug van John de Mol toen hij van het wangedrag van Rietbergen leerde:

John de Mol wilde Rietbergen 'op zijn bek slaan' toen wangedrag boven tafel kwam
0:35
John de Mol wilde Rietbergen 'op zijn bek slaan' toen wangedrag boven tafel kwam

In TV-TALK komen dagelijks de belangrijkste fragmenten van de televisieavond voorbij. Luister hieronder de meest recente aflevering:

TV-TALK is iedere ochtend te vinden in je favoriete podcastapp, zoals Spotify, Apple Podcasts of Juke. Of luister 'm direct via de speler hierboven. Abonneer om geen aflevering te missen! Wil je meepraten of iets met ons delen? Mail dan naar podcast.hart@talpanetwork.com of gebruik #TVTALK.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.