Terug

Volg Hart van Nederland

Ali B reageert op 'onbegrijpelijke' vervolging in The Voice-zaak

nieuws

14 mrt 2023, 17:01

Ali B vindt het 'onbegrijpelijk' dat het Openbaar Ministerie (OM) hem nu al vervolgt voor zedenfeiten met drie meerderjarige vrouwen, die gepleegd zouden zijn tussen 2014 en 2018 in Heiloo, Amsterdam en het buitenland. De rapper zegt dat hij nog in mediationgesprekken is met de vrouwen die aangifte hebben gedaan.

"Deze gesprekken lopen en zijn zeer waardevol", stelt Ali B in een bericht op Instagram. "We hebben het OM verzocht deze gesprekken af te wachten. Dat ze daar niet voor hebben gekozen is onbegrijpelijk, zeker nu deze binnen afzienbare tijd zouden worden afgerond."

Een van de drie zedenfeiten waarvan Ali B wordt verdacht is gerelateerd. Volgens het OM was geen sprake van een strafbaar feit bij de aangifte van een vierde vrouw tegen de rapper, die uitgebreid haar verhaal had gedaan bij de uitzending van BOOS.

Ali B zegt blij te zijn dat deze zaak is geseponeerd. "Ik heb vanaf het begin af aan gezegd dat er geen strafbaar feit is gepleegd", zegt hij in zijn Instagrambericht. "Dat het OM niet tot een algeheel sepot is gekomen, verbaast mij enorm en lijkt te zijn ingegeven door druk van de publieke opinie."

Ali B viel van zijn sokkel na de onthullingen door BOOS. Is hij schuldig of gaat het hier om een 'trial by media'? Kijk het hier:

Ali B valt van sokkel na uitzending BOOS: schuldig of slachtoffer van 'trail by media'?
1:59
Ali B valt van sokkel na uitzending BOOS: schuldig of slachtoffer van 'trail by media'?

In TV-TALK komen dagelijks de belangrijkste fragmenten van de televisieavond voorbij. Luister hieronder de meest recente aflevering:

TV-TALK is iedere ochtend te vinden in je favoriete podcastapp, zoals Spotify, Apple Podcasts of Juke. Of luister 'm direct via de speler hierboven. Abonneer om geen aflevering te missen! Wil je meepraten of iets met ons delen? Mail dan naar podcast.hart@talpanetwork.com of gebruik #TVTALK.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.