Terug

Volg Hart van Nederland

Jaar na The Voice zijn slachtoffers teleurgesteld: 'Wachten op duidelijkheid is slopend'

Entertainment

7 jan 2023, 11:50

Een klein jaar na het Voice-schandaal zijn de meeste slachtoffers behoorlijk teleurgesteld. Het is nog altijd wachten op de uitslagen van de onderzoeken van het Openbaar Ministerie en advocatenkantoor Van Doorne, schrijft het AD.

"Het wachten op duidelijkheid is slopend", stelt Sébas Diekstra, de advocaat die slachtoffers bijstaat. "Het is pijnlijk en frustrerend dat er nu nog maar één zaak over is die direct gerelateerd is aan The Voice."

Die zaak betreft Nienke Wijnhoven, de enige oud-kandidate die met naam en gezicht naar voren stapte. De voormalig deelneemster deed tweemaal aangifte van seksueel grensoverschrijdend gedrag tegen bandleider Jeroen Rietbergen en regisseur Martijn N. De laatste zaak werd in november geseponeerd. "Dat heeft veel met een aantal slachtoffers gedaan. Er is veel frustratie."

Wat kan nog wel?

Bij vertrouwenspersonen zijn na berichtgeving over vermeende misstanden bij The Voice of Holland meer meldingen van grensoverschrijdend gedrag binnengekomen. Dit blijkt uit een interne peiling die de Landelijke Vereniging van Vertrouwenspersonen (LVV) heeft uitgevoerd op verzoek van de krant. Meer dan de helft van de ondervraagden gaf aan een toename te hebben gezien.

Enkele vertrouwenspersonen geven ook aan dat er minder gezoend en geknuffeld wordt tijdens verjaardagen en kerst- en nieuwjaarsborrels en dat mensen geen foute grappen meer durven te maken. Vertrouwenspersonen spreken over een zoektocht naar wat nog wel en niet kan.

In bovenstaande video, die eerder te zien was bij Shownieuws, vertelt Martijn Krabbé dat hij zich schaamt voor wat er is gebeurd bij het programma toen hij presentator was.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.