Terug

Volg Hart van Nederland

Teleurstelling na uitblijven Nederlands onderzoek naar illegale adoptie en babyroof: 'We zijn gestolen'

nieuws

17 jan 2023, 12:26

Een fikse teleurstelling voor slachtoffers van illegale adoptie uit Chili. Ze hadden gevraagd om een onderzoek naar Gertrudis Kuijpers (89), de Nederlandse non die mogelijk bij de kinderroof betrokken was. Maar minister Franc Weerwind voor Rechtsbescherming wil nog geen actie ondernemen zolang de zaak in Chili onder de rechter is.

In een exclusief interview met Hart van Nederland reageert zuster Gertrudis Kuijpers (89) voor het eerst op alle beschuldigingen aan haar adres. De non, die jarenlang in Chili een kindertehuis bestierde, wordt door tientallen Nederlandse geadopteerden beticht van kinderroof.

Volgens hen zijn ze in jaren 70 en 80 weggenomen van hun moeder en zijn ze gestolen. Volgens Kuijpers is dat pure laster. Ze kan garanderen dat in haar ervaring de moeders altijd hebben ingestemd met adoptie.

Gestolen van moeder

Een van de geadopteerde kinderen is Alejandro Quezada (43) uit Chilli. Hij beschuldigt Kuijpers ervan dat de non zijn moeder vertelde dat hij na de geboorte was overleden, terwijl hij nog springlevend was en inmiddels woont in de buurt van Amsterdam. "Mijn moeder mocht mij niet meer zien, ze mocht ook niet eens afscheid van mij nemen. Omdat ze begon te schreeuwen, hebben ze haar gedrogeerd. Drie dagen later kwam ze bij."

In de late uitzending (22.30 uur op SBS6) is het volledige, exclusieve interview dat Hart van Nederland had met zuster Gertrudis over de adopties uit Chili. In een eerste reactie verweert de vrouw dat ze niets fout heeft gedaan: "Voor mijn gevoel heb ik niets fout gedaan. Als God als mijn getuige."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.