Terug

Volg Hart van Nederland

Speciaal team zoekt wederom naar vermiste Sumanta (23), politie vermoedt misdrijf

112

29 okt 2019, 13:46

Vrijwilligers van het Veteranen Search Team zoeken dinsdag samen met de politie verder naar de vermiste Sumanta Bansi. De 23-jarige vrouw uit Hoorn, die zwanger was toen ze verdween, is vermoedelijk door een misdrijf om het leven gekomen. Eerdere zoektochten leverden niets op. Er werd in juli gezocht op de Afsluitdijk en vorige week in het Noord-Hollandse Robbenoordbos. De politie denkt dat ze mogelijk ergens in dat bos bij Den Oever ligt.

Zoektocht in het bos

In het Robbenoordbos wordt ook vandaag gezocht. "Dat doen we op basis van informatie uit het onderzoek en tips die we hebben gekregen", zegt een politiewoordvoerder. De vrijwilligers zoeken naar een speld in een hooiberg, maar dat zijn ze gewend. "We letten eigenlijk op alles wat niet in een bos thuishoort. Er wordt niet altijd wat gevonden, maar het geeft voldoening om iets te kunnen doen", zegt Jurgen Bijl van het Veteranen Search Team.

Wie is Sumanta?

De Surinaams-Hindoestaanse Sumanta studeerde in Nederland biomedische wetenschappen, was zwanger en was daar heel gelukkig mee. Maar ze had ook geldproblemen. Van de ene op de andere dag verdween ze spoorloos. Haar familie is radeloos en snapt niet wat er gebeurd is.

Sumanta is al ruim anderhalf jaar vermist, maar de politie is pas sinds november 2018 op de hoogte van haar verdwijning. "Haar moeder heeft haar pas na negen maanden als vermist opgegeven. Dat kun je opmerkelijk noemen, maar is niet strafbaar", aldus een politiewoordvoerder.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.