Terug

Volg Hart van Nederland

Team Robin trotseert 'Hollandse berg' tijdens Alpe d'HuZes

Team Robin trotseert 'Hollandse berg' tijdens Alpe d'HuZes

Sport

1 juni 2017, 17:55

Donderdagochtend is het zover! De twaalfde editie van het bekende evenement Alpe d’HuZes. Onder het motto ‘opgeven is geen optie’, gaan zo’n vierduizend deelnemers op één dag tot maximaal zes keer de legendarische Alpe d’Huez in Frankrijk beklimmen. Daarmee wordt zoveel mogelijk geld ingezameld voor de strijd tegen kanker. Het startschot werd donderdagochtend vroeg om 4.30 uur gegeven door Maarten van der Weijden, waarna 1018 lopers en 2831 fietsers begonnen met het één tot zes keer beklimmen van de Alpe d’Huez.

Team Robin Onder de vierduizend deelnemers zitten onder andere de families Kuipers en Van den Brink, zij verloren ruim twee jaar geleden beiden een kind aan kanker. Erwin Kuipers en zoon Tim begonnen donderdagochtend in alle vroegte met lopen en hopen zij de ‘Hollandse berg’ te kunnen trotseren. Zij nemen zoon en broer Robin met zich mee de berg op, die in januari 2015 op 12-jarige leeftijd overleed na 32 maanden strijden tegen kanker. Rob van den Brink, vader van de in 2015 overleden Elynn, beklimt de Alpe d'Huez met de fiets. Elynn verloor haar 42 maanden lange strijd tegen kanker toen zij 5 jaar oud was op 30 april 2015. De gezinnen raakten bevriend tijdens de behandelingen van de beide kinderen in het Emma Kinderziekenhuis AMC in Amsterdam en hebben elkaar in de moeilijkste periodes van hun levens gesteund. Bocht 9 In bocht 9, bijna op de helft van de berg, nemen zij even een moment om stil te staan bij Robin en Elynn, daar hangen twee enorme spandoeken van de twee. Team Robin is natuurlijk niet het enige team dat mee doet aan deze editie van de Alpe d'HuZes. Vele andere mensen lopen voor mensen die zij verloren hebben, nog steeds aan het vechten zijn of die de ziekte hebben overwonnen. http://www.kijk.nl/video/yeVHAbPnHuzs?autoplay=0

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.