Terug

Volg Hart van Nederland

Supportersvak ADO ontruimd na gooien vuurwerk: 'Keihard aanpakken'

112

26 mei 2024, 08:05

Excelsior heeft zich zonder problemen geplaatst voor de finale van de play-offs voor promotie en degradatie. De nummer 16 van de Eredivisie liet eerstedivisionist ADO Den Haag gisteravond kansloos: 7-1. De wedstrijd was veel later klaar dan gepland. Gefrustreerde supporters van ADO gooiden meerdere stukken vuurwerk op het veld toen Excelsior tegen het einde van de eerste helft al op een voorsprong van 4-0 stond. Ook kregen supporters het met elkaar aan de stok.

Natascha van Grinsven-Admiraal, algemeen directeur van ADO Den Haag, zegt tegen Omroep West dat ze zich schaamt voor de supporters. In Rotterdam werd de wedstrijd vlak voor rust ruim driekwartier stilgelegd, nadat vanuit het uitvak vuurwerk op het veld werd gegooid. "Wij gaan dit keihard aanpakken."

"We hebben het hele jaar hard gewerkt aan een nieuw ADO Den Haag. En in één keer is dat weer weg", zegt de teleurgestelde directeur. Hoe ze de supporters wil aanpakken heeft ze er nog niet bij gezegd.

Excelsior deed met de ruime zege vertrouwen op voor de twee finales tegen NAC Breda. De winnaar speelt komend seizoen in de Eredivisie.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Tekst: ANP/Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.