Terug

Volg Hart van Nederland

Straten nog vol vuurwerkafval, gemeente Alphen aan den Rijn organiseert opruimactie

nieuws

2 jan 2023, 21:27

Het is voor veel mensen een herkenbare doorn in het oog. Wakker worden op 1 januari en de straten bezaaid zien liggen met vuurwerkafval. Gemeente Alphen aan den Rijn hoopt met een speciale opruimactie maandag het afval op straat tegen te gaan.

Met de actie zetten bewoners het vuurwerkafval op de plek neer waar normaal de rolcontainer op straat staat. De gemeente doet de rest. Het vuurwerk wordt dan opgehaald in zogenaamde vuurwerkzakken, die je gratis krijgt bij een van de vuurwerkverkooppunten in de gemeente.

Vuilnismannen doen extra ronde

Vuilnisman Gert Visser is een van de vuilnismannen die vandaag een extra vuurwerkronde doet door de wijk. "Het meeste afval is op oudjaarsavond al weggehaald. We zien dat veel mensen hun afval zelf voorbeeldig opruimen", vertelt hij tegen Hart van Nederland.

Wethouder Relus Breeuwsma loopt een ochtend mee met de vuilnismannen en benadrukt het belang van de opruimactie. "Er zijn best een aantal mensen die grote dingen achterlaten, die kunnen echt niet in de normale afvalbak", zegt hij tegen Hart van Nederland.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.