Terug

Volg Hart van Nederland

Naar het strand in Noordwijk? 'Blijf thuis'

Naar het strand in Noordwijk? 'Blijf thuis'

Milieu en Gezondheid

26 mrt 2020, 17:14

Om recreanten te ontmoedigen naar het strand te gaan, sluit de gemeente Noordwijk vrijdag alle parkeerplaatsen aan de kust. Er zal extra toezicht zijn om onveilige situaties te voorkomen. Afgelopen weekend gingen Nederlanders, ondanks het advies om afstand te houden, massaal naar het strand. Om de verspreiding van het coronavirus in te dammen, is dat juist niet de bedoeling. Burgemeester Wendy Verkleij van Noordwijk roept op niet naar het strand toe te komen. "Ik ga er vanuit dat we geleerd hebben hoe het afgelopen weekend is gegaan aan de kust en op heel veel andere plekken in Nederland", aldus Verkleij. Ze roept op: "Blijf thuis. Alleen de deur uit als het echt moet. En houd je aan de 1,5 meter norm en de regel dat je niet in groepjes op straat bent of op een andere plek." Inwoners van Noordwijk kunnen nog wel een frisse neus gaan halen op het strand, als ze de coronarichtlijnen naleven.

Strand op slot?

Donderdagmiddag zei Verkleij voor de camera van Hart van Nederland dat het strand in Noordwijk aan Zee volledig op slot ging. De boete voor het betreden van het strand, zou minimaal 400 euro bedragen, zo vertelde ze stellig. Daar is ze nu op teruggekomen. Lees ook: Toch nog veel sportende mensen in parkjes ondanks nieuwe regels Volgens de burgemeester is het in het belang van de gezondheid dat Nederlanders niet massaal naar het strand komen. "Het moet ook geen gewenning worden. We zijn nu veertien dagen verder, dus mensen kunnen er wat makkelijker over gaan denken, maar het is nog steeds een heel serieuze zaak." Ook de gemeente Katwijk en de gemeente Bergen sluiten hun stranden vooralsnog niet. Ze gaan, net als Noordwijk, het strand dagelijks in de gaten houden. Van andere badplaatsen is nog niet bekend welke maatregelen ze nemen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.