Terug

Volg Hart van Nederland

Wetenschappers houden speciaal spreekuur over coronavirus voor kinderen

Milieu en Gezondheid

8 apr 2020, 14:30

Hoe leg je aan kinderen uit waarom ze ineens zoveel mogelijk thuis moeten blijven en opa of oma niet meer een knuffel mogen geven? Woensdag kunnen kinderen voor al hun vragen over het nieuwe coronavirus terecht tijdens een speciaal spreekuur op Facebook. Volg in ons liveblog het laatste nieuws over het coronavirus Viroloog Annemiek van der Eijk en dierenarts Reina Sikkema beantwoorden vragen om zo op een begrijpelijke manier uit te leggen wat er precies aan de hand is. Ze kunnen hun vraag insturen of een videoboodschap doorgeven.

'Onzekerheid bij kinderen'

Omdat kinderen ook geconfronteerd worden met de coronacrisis is de Nationale Wetenschapsagenda met een informatiecampagne gestart, gericht op kinderen tussen de 8 en 14 jaar. "Veel kinderen hebben vragen en dat komt voort uit onzekerheid", legt een woordvoerder uit. "Omdat er geen officiële voorlichting voor kinderen is, zijn wij ermee begonnen." Zo zijn er onder andere een paar online animaties die kort uitleggen hoe het coronavirus precies in elkaar steekt, hoe immuniteit werkt, waarom we in Nederland strenge maatregelen hebben ingevoerd en wat kinderen zelf kunnen doen om verspreiding te voorkomen.

Nieuw spreekuur kinderen

Voor de campagne wordt nauw samengewerkt met de virologen en epidemiologen van gezondheidsorganisatie RIVM en het Erasmus MC in Rotterdam. Ook volgende week woensdag, 15 april, is er een speciaal vragenuurtje op Facebook. Kinderen kunnen tussen 14:00 en 15:00 uur vragen stellen aan Anke Klein, kinderpsycholoog bij Universiteit Leiden en Annemiek van Eijk, viroloog van het Erasmus MC. Hieronder is het het speciale spreekuur voor kinderen live te volgen

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.