Terug

Volg Hart van Nederland

Sporthal gaat helemaal uit de bol: flitsende Femke scherpt wereldrecord aan

nieuws

18 feb 2024, 16:31

Atlete Femke Bol heeft bij de NK indoor in Apeldoorn haar wereldrecord op de 400 meter verbeterd. De 23-jarige Amersfoortse liet de klok na twee rondjes in het uitverkochte Omnisport stilstaan op 49,24. Die tijd lag twee honderdsten onder de 49,26, die ze een jaar geleden op de NK indoor liep en waarmee ze toen het 41 jaar oude wereldrecord van de Tsjechische Jarmila Kratochvilova uit de boeken liep.

In de video bovenaan zie je hoe Femke Bol na haar gouden WK in Boedepast landde op Schiphol en een appje had gekregen van Usain Bolt.

Bol veroverde met haar recordtijd voor de vijfde keer de nationale titel op de 400 meter indoor. Ze liet met haar spetterende optreden het afgeladen Omnisport zowat ontploffen. Bol liep in de ideale buitenbaan en kruiste na de eerste ronde voor Klaver de binnenbaan in voor de slotronde. Daarin liet ze weer een splijtende versnelling zien, die Klaver te machtig was. De Enkhuizense liep niettemin in het spoor van Bol haar snelste 400 indoor ooit.

Enige ter wereld

Bol had deze winter haar goede vorm al twee keer eerder getoond met toptijden. Ze opende begin februari haar seizoen in Metz met 49,69, een week later in Liévin noteerde ze 49,63. Ze is tot dusver de enige atlete in de wereld die dit jaar de 400 meter indoor onder de 50 seconden heeft gelopen.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.