Terug

Volg Hart van Nederland

Meer aandacht voor mannen met borstkanker

Meer aandacht voor mannen met borstkanker

nieuws

7 okt 2017, 22:22

Een speciale website voor mannen met borstkanker is vandaag gelanceerd, want die vorm van kanker bij mannen is nog altijd een onderbelicht onderwerp. Jaarlijks wordt bij zo'n 100 mannen kanker geconstateerd. Ongeveer 40% van hen weet, voordat ze de diagnose krijgen, niet van het bestaan van deze vorm van kanker bij mannen af. “Veel informatie over borstkanker is vaak op vrouwen gericht”, aldus initiatiefnemers Eveline Bleiker (psycholoog, AVL) en Arjen Witkamp (oncologisch chirurg, UMCU). “Het wordt niet voor niets een vrouwenziekte genoemd. Mannen zijn echter een vergeten groep. Doordat er weinig over bekend is worden symptomen vaak laat onderkend.”

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.