Terug

Volg Hart van Nederland

Slachtoffer Hoornse zedenzaak schrijft boek: 'Ik leefde in een hel'

Politiek

7 apr 2018, 21:40

Ze werd bekend als de vrouw uit Hoorn die eigenhandig haar verkrachter opspoorde, Sylvia Veld. Lange tijd wist ze precies waar hij was, maar de politie deed niets. Na maanden werd haar belager eindelijk in de boeien geslagen en kon Sylvia beginnen met de verwerking. Onderdeel daarvan is het boek dat ze schreef over de jacht op haar verkrachter. Vandaag werd dat gepresenteerd.

Fouten van de politie

“Ik heb het boek geschreven om andere vrouwen kracht te geven, maar ook om de fouten van de politie te laten zien”, vertelt Sylvia. “Het is een hel waar je in leeft. Ik moest zelf rechercheren, terwijl dat hun taak was.” Lees ook: 'Politie te passief in Hoornse aanradingszaak' Mohammed M. is afgelopen zomer veroordeeld tot achttien maanden cel, waarvan zes maanden voorwaardelijk. Tweede Kamerlid Attje Kuiken eiste een onderzoek naar de politie, zodat dit nooit meer kan gebeuren. De uitslag daarvan verwacht zij binnenkort.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.