Terug

Volg Hart van Nederland

Scheepvaart bij Zutphen stilgelegd: een vrachtwagen ligt in de weg

112

16 dec 2019, 06:46

De brandweer heeft na een zoekactie een kleine vrachtwagen gevonden in de IJssel bij Zutphen. Het is onduidelijk hoe het voertuig in het water is gekomen. Er zat niemand in het vrachtwagentje. Rond half tien zondagavond zagen mensen een vrachtwagentje of busje in de IJssel drijven. De brandweer is met een boot gaan zoeken naar het voertuig. Uiteindelijk werd het vrachtwagentje tientallen meters stroomafwaarts aangetroffen tussen de kribben. Er zat niemand in het voertuig. Volgens de politie zei de eigenaar dat hij het voertuig wel op de handrem had staan, toen hij ‘m verderop op de IJsselkade had geparkeerd. In de wagen zitten planten. Het scheepvaartverkeer op de IJssel is stilgelegd zodat de vrachtwagen niet los kan schieten en opnieuw afdrijft. Rijkwaterstaat houdt het voertuig in de gaten en een bergingsbedrijf is aan het werk gegaan. Zij leggen eerst touwen aan om te voorkomen dat de vrachtwagen weer los kan schieten. Daarna mag scheepvaart weer met gepaste snelheid passeren. Omdat het grasland naast de rivier te drassig is, zal de berging maandagmiddag vanaf een schip gebeuren. Beeld: SPS Media

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.