Terug

Volg Hart van Nederland

Samen aan het digitale kerstdiner met onbekenden via videobellen

nieuws

25 dec 2020, 23:09

Stichting Eet Mee regelt al jarenlang (video-)etentjes tussen onbekenden, bedoeld voor mensen die nieuwe mensen willen leren kennen. Voor de kerstdagen kregen ze zo'n zestig aanmeldingen. Yvonne de Koning is een van de deelnemers. Ze heeft dit jaar geen drukke agenda tijdens de kerstdagen. Yvonne heeft wel kinderen, maar dit jaar is ze alleen tijdens de diners op Eerste en Tweede Kerstdag. Ze viert daarom dit jaar kerst met onbekenden via Stichting Eet Mee. Met de laptop op tafel eten ze samen vanuit hun eigen huizen. "Ik ben met Kerstmis alleen. Dat ben ik gewend en vind ik niet zo'n punt. Maar wat ik wel vervelend vind, is het alleen zijn tijdens het diner en daarom doe ik mee", vertelt Yvonne tegenover Hart van Nederland.

Iedereen is welkom

Annelies Kastein van Stichting Eet Mee helpt mensen al tien jaar aan leuke eetafspraken. Zij vertelt dat in principe iedereen welkom is bij de video-etentjes. "Of je nu graag nieuwe mensen wilt ontmoeten of het leuk vindt om andere verhalen te horen; van harte welkom. Maar het kan bijvoorbeeld ook zo zijn dat je op deze manier de Nederlandse taal wilt leren, bijvoorbeeld mensen met een migratie-achtergrond."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.