Terug

Volg Hart van Nederland

‘s-Gravenzande onthult monument voor helden van 1953

nieuws

30 juli 2018, 21:06

Ze mogen met recht de helden van het Westland worden genoemd, misschien zelfs wel van heel Zuid-Holland. Zo’n 150 mannen uit ‘s-Gravenzande en omgeving krijgen sinds vandaag eindelijk de eer die ze verdienen voor een grote heldendaad die ze hebben verricht op 1 februari 1953, tijdens de watersnoodramp. Toen die dag namelijk duidelijk werd dat er een stuk duin dreigde door te breken waren het deze lokale kanjers die urenlang alles op alles zette om het duin in ere te herstellen. Daarmee wisten ze te voorkomen dat heel Zuid-Holland onder water kwam te staan.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.