Terug

Volg Hart van Nederland

Russische circusartieste kan weer lopen na metershoge val tijdens Wereldkerstcircus in Carré

Russische circusartieste kan weer lopen na metershoge val tijdens Wereldkerstcircus in Carré

nieuws

12 apr 2020, 23:13

De Russische circusartieste Kristina Vorobeva, die in januari met haar partner gewond raakte na een val van tien meter tijdens het Wereldkerstcircus in Carré, kan weer lopen. Dat heeft haar fysiotherapeute Mireille Pont zondag laten weten aan Hart van Nederland. "We verwachten dat ze eind april lopend, op krukken, de deur uit gaat", zegt Pont. "Haar revalidatie is heel intensief geweest. Ze kon niks toen ze binnenkwam. Ze kon alleen haar voeten bewegen."

Intensieve revalidatie

Kristina verblijft al drie maanden in een revalidatiecentrum in Amsterdam om van haar val te herstellen. In de afgelopen maanden heeft ze er alles aan gedaan om er zo snel mogelijk weer bovenop te komen. "Ze heeft er ongelofelijk veel effort in gestoken", vertelt Pont. "Haar man is er ook altijd bij geweest. Die is niet van haar zijde geweken." Lees ook: Circusartieste voelt haar benen niet meer na val in Carré Pont verwacht dat de circusartieste uiteindelijk zonder hulpmiddelen kan lopen, maar dat zal nog wel een tijd gaan duren. Of Kristina ooit weer in de trapeze kan hangen, weet ze niet. "Dat is koffiedik kijken", zegt Pont. "Ze was trapeze op wereldniveau. Het lijkt mij onmogelijk om weer op datzelfde niveau te komen, maar wie weet verbaast ze ons." Volgens de fysiotherapeute is het echter nu nog te vroeg om daar over na te denken. "Ze gaat nu eerst voor volledige herstel. Dat kan soms tot wel twee jaar duren."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.