Terug

Volg Hart van Nederland

Rondje terras in Amsterdam het duurst, in Zwolle het goedkoopst

Rondje terras in Amsterdam het duurst, in Zwolle het goedkoopst

nieuws

24 juli 2019, 05:48

Een rondje geven op een terras in Amsterdam is in een jaar tijd bijna 8 procent duurder geworden. Dat blijkt uit het jaarlijkse terrasonderzoek van horeca-adviesbureau Van Spronsen & Partners. Een drankje op een terras in Zwolle is net al vorig jaar het goedkoopst. Een rondje van 2 koffie, 2 fris, 2 bier en 2 rosé kost op een terras in Amsterdam gemiddeld 27,05 euro. Dat is gemiddeld 3,40 euro per drankje. Daarmee is Amsterdam voor het vijfde jaar op rij het duurste. De prijzen liggen er 16 procent hoger dan het landelijke gemiddelde. Volgens het adviesbureau is dat echter niet verrassend, omdat de vastgoed- en huurprijzen in Amsterdam ook fors hoger zijn dan elders.

Lees ook: Zo houd je het hoofd koel tijdens de tropennacht

Den Haag staat op plek twee, gevolgd door Haarlem en Den Bosch. Zoetermeer steeg vier plekken en completeert de top-5.

Zwolle goedkoopst

Zwolle is wederom de goedkoopste terrasstad in Nederland. Een rondje in de Hanzestad kost gemiddeld 21,88 euro. Landelijk steeg de prijs voor een rondje gemiddeld met 3,1 procent naar 23,35 euro, mede als gevolg van de verhoging van het btw-tarief. Volgens de onderzoekers valt dat mee in vergelijking met bijvoorbeeld de prijzen in supermarkten, die met 3,8 procent zijn gestegen. Bekijk hier de prijzen van alle 21 steden uit het terrasonderzoek (via LocalFocus):

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.