Terug

Volg Hart van Nederland

Roderick terug in Nederland na kitesurfen op Afrikaans gifmeer

nieuws

26 sep 2018, 23:27

Twee weken geleden vertrokken kitesurfer Roderick Pijls en fotograaf Rein Rijke naar Tanzania, om daar de ultieme foto te maken. Een foto waarop te zien is hoe de 26-jarige Roderick over het levensgevaarlijke Lake Natron kite. Het gifmeer zit vol natrium en staat bekend om zijn hoge zuurgraad, rode gloed en temperatuur die kan oplopen tot 60 graden.

Speciaal pak

Pijls heeft speciaal voor dit meer een pak laten maken. Het pak is tot zijn nek waterdicht en komt met een gasmasker. Dit gasmasker is nodig om de gevaarlijke gassen van het meer te filteren. “Belangrijk is dat hij geen gassen inademt en dat het niet op zijn huid komt”, vertelt Maarten Verschuren, de arts van Pijls. ''Eigenlijk mag ik gewoon niet vallen'', vertelde Roderick eerder aan Hart van Nederland.

De avonturiers zijn inmiddels weer terug in Noordwijk en vertellen graag hoe het ze verging in Tanzania.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.