Terug

Volg Hart van Nederland

RDW: 'Ruim 1500 onverzekerde taxi's in ons land'

Politiek

8 feb 2019, 17:07

Volgens de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) rijden er in ons land momenteel een dikke 1500 onverzekerde taxi's rond. In totaal gaat het om 1541 geregistreerde wagens. De reden? De chauffeurs kunnen de torenhoge verzekeringspremies nauwelijks opbrengen en kiezen er noodgedwongen voor om dan maar onverzekerd de weg op te gaan. Het Verbond van Verzekeraars stelt dat de taxichauffeurs de hoge premies aan zichzelf hebben te danken omdat ze gemiddeld drie keer zoveel schade rijden als particulieren. Volgens het Verbond moeten de taxirijders zorgen dat hun schadelast omlaag gaat. Minister Cora van Nieuwenhuizen wist nog van niets. ''Als het zo is, dan is dat erg zorgwekkend'', zegt Van Nieuwenhuizen tegen politiek verslaggeefster Charlotte Nijs. Branchevereniging Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV) is ondertussen op zoek naar een buitenlandse verzekeringsmaatschappij, in de hoop dat chauffeurs daar tegen een lagere premie terecht kunnen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.