Terug

Volg Hart van Nederland

Puppy's gered uit smerige bijkeuken: 'Renden door eigen uitwerpselen'

Puppy's gered uit smerige bijkeuken: 'Renden door eigen uitwerpselen'

Dieren

4 dec 2020, 14:21

Een medewerker van de Dierenbescherming heeft vorige week twee honden en negen puppy's gered uit een smerige bijkeuken in de gemeente Dronten. De oudere honden zaten in een te kleine en vieze bench, de pups renden door hun eigen uitwerpselen. "Een onhoudbare situatie die schreeuwde om ingrijpen", aldus de inspecteur van de Dierenbescherming. De inspecteur ging af op de woning na een melding via meldpunt 144.

Vloer bezaaid met poep

In de bijkeuken waar de dieren zaten was het donker en de vloer was bezaaid met hondenpoep. De vloer was ook nat van de urine en er lagen kapotgebeten zakken hondenvoer. Lees ook: Drie jongens opgepakt voor ernstige mishandeling van meerdere huisdieren De pups die hierin rondliepen waren erg vermagerd. Het lijkt er sterk op dat er lange tijd niet naar de dieren was omgekeken. Voor de medewerker van de Dierenbescherming was direct duidelijk dat er ingegrepen moest worden.

Puppy's afgestaan

Nadat de eigenaresse werd geconfronteerd met de situatie besloot ze afstand te doen van de moederhond en de negen pups. De dieren zijn door de dierenambulance opgehaald en overgebracht naar een dierenopvangcentrum van de Dierenbescherming. Daar zijn de hond en haar pups onderzocht door de dierenarts. De pups zijn ontwormd en ontvlooid, maar bleken nog te zwak voor hun vaccinatie.

Strenge controle

Inmiddels zijn alle pups, die oud genoeg waren om van de moeder te scheiden, onderbracht bij een pleeggezin, meldt de Dierenbescherming. "Daar worden ze liefdevol verzorgd." Ook voor de moederhond is een nieuw thuis gevonden. Lees ook: Verdwenen hond Aisa doorweekt en bibberend teruggevonden: 'Mijn hart huilde' De vaderhond bleef achter bij de eigenaresse. De huisvesting van die hond moet zij drastisch verbeteren. Volgens de Dierenbescherming wordt dit gecontroleerd en wordt er op toegezien dat ook deze hond het weer goed krijgt. Beeld: Dierenbescherming [gallery ids="1228146,1228147"]

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.