Terug

Volg Hart van Nederland

Prachtig: Ole (10) en Skip (12) rennen marathon van Egmond en eren overleden moeder

nieuws

11 jan 2020, 20:01

De wereld van 10-jarige Ole en de 12-jarige Skip Blok stond even stil op 9 november 2019. Toen overleed hun moeder Brigitte aan de gevolgen van kanker. Nu, een aantal maanden later, pakken ze de draad weer op. Vandaag rennen en fietsen ze - in naam van hun moeder - de marathon van Egmond aan Zee. En dat doen ze dan ook nog eens om geld in te zamelen voor het goede doel. De marathon, door velen gezien al de zwaarste marathon van ons land, is een goede opwarmer voor het uiteindelijke doel: de Alpe d'HuZes. Ole en Skip willen de Franse berg te voet en op de fiets bedwingen om zo geld in te zamelen voor het goede doel. De strijd tegen kanker. Diezelfde rotziekte waar hun moeder aan overleed. Het gaat naar omstandigheden goed met de jongens. "Het is nog steeds wel heftig, maar je moet ermee leren leven", zegt Skip. Brigitte zou maar wat trots zijn op haar jongens, dat weet vader Melvin zeker. "Sowieso dat ze dit weekend meedoen, de jongens, en ook zeer trots zal zijn op het moment dat wij de Alpe d'HuZes doen."

Dorp doet mee

Heel het dorp staat achter de actie van de jongens. Ook de lokale Bikeshop Egmond. Zaterdag is de fietsrace, die deel uitmaakt van het marathonevenement. Na afloop zullen ze, tegen een vrijwillige bijdrage, de fietsen van de deelnemers schoonspuiten. Al dat geld gaat naar de inzamelingsactie die Ole en Skip zijn begonnen voor de Alpe d'HuZes. "Er zijn veel lokale ondernemers die achter deze actie staan" zegt een enthousiaste Sandy Dekker, eigenaresse van de fietsenwinkel. "Het is echt een prachtig doel."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.