Terug

Volg Hart van Nederland

Nijkerkse postbode krijgt 525 euro fooi van de buurt: 'Hij verdient dit jaar iets extra's'

Nijkerkse postbode krijgt 525 euro fooi van de buurt: 'Hij verdient dit jaar iets extra's'

nieuws

24 dec 2020, 19:52

Postbode Peter had niet verwacht dat hij woensdag na zijn ronde door de wijk Doornsteeg in het Gelderse Nijkerk 525 euro rijker naar huis zou gaan. De gulle buurtbewoners vonden dat hun vertrouwde bezorger wel een bedankje verdiende. "Hier word ik even stil van jongens", was de reactie van Peter toen hij de envelop met het geld openmaakte. Daarna klonk er applaus van de buurtbewoners. Nijkerker Lennart Luijk legt aan Hart van Nederland uit dat de postbode heel hecht is met de wijk. "Hij fietst door weer en wind en is er altijd. Voor de kinderen neemt hij altijd koekjes mee." Lees ook: Pakketbezorgers kunnen vele bestellingen bijna niet meer aan Omdat Peter het dit jaar als postbode door de coronacrisis drukker had dan normaal, vond de buurt dat hij wel iets extra's verdiende. "En kerst is een tijd om te laten zien dat je elkaar waardeert", aldus de buurtbewoner.

'Wilden eerst een kerststol geven'

Bijna iedereen in Doornsteeg heeft geld gedoneerd. "We wilden eerst een kerststol geven als bedankje, maar we hadden nooit verwacht dat we daarbij ook nog eens zo veel geld op zouden halen", zegt een verbaasde Lennart. Naast de fooi kreeg Peter ook nog de kerststol en tekeningen van kinderen uit de wijk. Kijk hieronder naar de emotionele reactie van postbode Peter toen hij de envelop openmaakte https://www.youtube.com/watch?v=\_Hy7mvYPr-A&t=1s

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.