Terug

Volg Hart van Nederland

Poollichtjagers: vannacht weer kans om Noorderlicht te zien in Nederland

Weerbericht

12 mei 2024, 20:53

Vannacht is er weer kans om Noorderlicht te spotten in Nederland. Volgens de website Noorderlichtjagers.nl kunnen er nog steeds 'zonnestormen bij aarde arriveren'. "Vooral die zware zonnevlam van gisterenochtend is wellicht potent. Vannacht is er dan ook weer kans op poollicht."

Zaterdag- en vrijdagavond en -nacht was het bijzondere weerfenomeen ook al te zien op veel plekken in Nederland, van Limburg tot Noord-Holland.

Intens poollicht

"Het noorderlicht wordt veroorzaakt door een zogeheten zonnestorm. Deze zonnestorm was zo actief, dat het noorderlicht tot ver in het zuiden te zien was", legde meteoroloog Jordi Huirne zaterdag uit. Zaterdagavond zag het er iets minder gunstig uit, maar toch waren de kleurige plaatjes weer te zien op sociale media.

Noorderlichtjagers.nl schrijft op Facebook over de kans om zondag weer poollicht te zien: "Verwacht niet direct zoiets als vrijdag, want dat was heel zeldzaam. Maar áls er vannacht wat komt, kan het best intens poollicht geven dat zelfs zichtbaar kan zijn."

Redelijk helder

Over het weer zeggen de poollicht-fans: "Op sluiers na is het nog redelijk helder, maar vanuit het zuiden/zuidwesten neemt de bewolking vanavond toe op nadering van wat buien. Het noordoostelijk deel van Nederland heeft betere papieren, ook al is hier wellicht wat sluierbewolking. De maan is nog een sikkel en zal niet veel storen. Het kan juist aardig zijn voor foto's."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.